Sprong reeën in Dwingelderveld

geplaatst in: Foto's | 0

Sprong reeën in Dwingelderveld

Het Dwingelderveld bij Ruinen in Drenthe is een, naar mijn bescheiden mening, prachtig natuurgebied in Drenthe, beheerd door Natuurmonumenten.
Ik kom daar graag aangezien het landschap bijzonder gevarieerd is. Je vindt er bos, heide (met een schaapskooi!) en vennen in een omgeving met veel boerenlanderijen. Vanuit het bezoekerscentrum in Benderse (Ruinen) lopen diverse wandelroutes van verschillende lengtes die je langs de mooiste plekjes brengen. Misschien zie je wel een adder (Vipera berus), Nederlands enige gifslang en beschermd!), trompetterende kraanvogels (Grus grus) of wilde orchideeën als de op de rode lijst staande gevlekte orchis (Dactylorhiza maculata subsp. maculata), die in dit stukje Nederland voorkomen en weten te overleven.
Ook zaterdag 23 januari was ik er weer te vinden en onder weg naar het Theehuys Anserdennen, want ook de inwendige mens heeft soms verwenning nodig, kwam ik een grote sprong reeën tegen. Omdat ik altijd mijn camera binnen handbereik heb en vaak mijn telelens erop heb staan, ben ik langs de kant van de weg (nou ja het was meer een onverhard bospad 😉 ) gaan staan een heb vanuit de auto een hele serie gemaakt van deze sprong reeën met twee (jonge?) reebokken en ongeveer negen reegeiten. De mooiste foto’s heb ik geplaatst in mijn portfolio.
Volgens het Kenniscentrum Reeën zijn reeën behoorlijk honkvast en trekken ze zelden verder dan één kilometer weg van hun leefgebied. De kans is dus groot dat deze sprong reeën daar vaker waargenomen zullen worden 🙂
Voor de liefhebbers van cameraweetjes:

Het weer was bewolkt, met af en toe zon, en de temperatuur ongeveer 5 graden boven 0. Een week eerder was er nog een laag sneeuw gevallen maar deze was al zo goed als weggesmolten wat zorgde voor een modderig terrein met plassen.

De foto is gemaakt met Canon EOS 1D mk3, Canon EF 300/F4L met ISO 800, diafragma F8 en een sluitertijd van 1/250

Sprong reeën Dwingelderveld Theehuys Anserdennen
Sprong reeën in Dwingelderveld

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.