Mijn allereerste spiegelreflexcamera was een eenvoudige analoge Canon EOS 1000fn met een 35-80 / f4-5.6 zoomlensje. Met deze camera maakte ik wat foto’s die niet onopgemerkt bleven bij de locale fotograaf die mij aanzette om meer met fotografie te gaan doen. Zodoende upgrade ik mijn camera naar een Canon EOS 5 en kocht ik langzamerhand lichtsterke objectieven erbij. Doordat ik een opleiding ging volgen op de Fotovakschool kwam daar ook nog een analoge Hasselblad 500CM met 3 objectieven bij. De Hasselblad heb ik helaas niet meer (mooier dan fotograferen met een Hasselblad bestaat in mijn ogen namelijk niet). Maar nog wel verschillende lichtsterke objectieven van Canon.

De laatste jaren ben ik van analoog overgestapt naar digitaal. Eerst met een eenvoudige camerabody naar de momenteel gebruikte EOS 1DX waarvan ik twee bodies gebruik waarvan eentje met de GPS-module van Canon. Als je vaak in het veld zit is het soms lastig om achteraf te bepalen waar je de foto precies gemaakt hebt.

Naast mijn twee bodies heb ik vanaf het begin van mijn opleiding geïnvesteerd in lichtsterke objectieven. Een prime-objectief heeft hierbij mijn voorkeur boven een zoom-objectief omdat deze vaak minder vignetering en een betere scherpte hebben. De objectieven die ik gebruik zijn:

Canon EF 24mm f/1.4L

Canon EF 35 mm f/1.4L

Canon EF 50mm f/1.2L

Canon EF 100mm f/2.8L Macro

Canon EF 300mm f/2.8L

Canon EF 500mm f/4.0L

Canon EF 24-70mm f/2.8L

Canon EF 70-200mm f/2.8L

Hoewel ik een fotograaf ben die graag gebruik maakt van bestaand licht en daar vaak mee “speel”, gebruik ik soms een Canon Speedlite 580EX als invulflits.

Als statieven gebruik ik een Benro monopod en tripod, beide van carbon ivm het gewicht. Ik heb al genoeg gewicht mee te slepen als ik het veld inga ­čśë

Mijn apparatuur draag ik in een schoudertas of rugzak van LowePro